ejaan=)

for non malaysians readers, this is a post that u cant relate to..only malaysians=) so ape yg sye nk ckp ari ni ialah pasl ejaan yg sllu digunekan oleh rakyat2 malaysia..jd, sllunye korg tngok kwan2 mmber2 or spe2, sllu mnggunekn ejaan yg boleh diktekn over..contoh nyer, for my sayang cayans, by cayang u canat2. jngnw inggal an by ewk?? adekh itu comel? hell no! ianya, terlalu over, dan mnjijikkan,. ad org pbggel, tu bhse rempit, comel, cute dn sbginye, tp ianya lngsong x comel! sblik nye mnggelikan si pmbace,.

sye mmg x kesh la, org tlis short form ni, tpi yg dibuat jd sebegitu ove knpe?? org yg nk bce pon dah x snggop.geli di buat nye, so spe yg agak2 sllu la gune bhse cm nie, harap2 boleh la mngubah nyer.anda mmpu mengubah nye,  bukn nye ape, sye sndri pon gune gak short form short form ni, tp xde lah smpi mcm tu skli, ksian la siket kpd si pembace, jenoh nk mngeje 1 per satu, mngmbil mse yg lme untuk mngeje dan mmbce, so nk reply pon lmbt,. bile org tu reply lmbt, korg plak mrah, padahal, mslh nye timbol pd org2 yg tlis sbgni sndri..

so ksimpuln nye, blajar lah tulis sprti biase, jngn trlau bershort form. so sye nk share 1 video, dr anwar hadi, tngok lah! chill=)

No comments:

Post a Comment